Hoe zie jij het gedrag van cliënten?

Veel mensen met een verstandelijke beperking laten probleemgedrag zien, bijvoorbeeld zelfverwonding. Buitenlands onderzoek laat zien dat begeleiders onderling verschillen in hun beoordeling van dit gedrag. Gedrag dat de één een probleem vindt, kan door een collega als niet problematisch ervaren worden. Met ons onderzoek willen we erachter komen hoe begeleiders het gedrag van cliënten beoordelen. Door mee te doen aan het onderzoek Hoe zie jij het gedrag van cliënten? draag je bij aan betrouwbaar in kaart brengen van gedrag van cliënten. Doe je mee?

Hoe onderzoeken we dit?

We onderzoeken koppels van begeleiders, dus jou en een directe collega. Samen vormen jullie een koppel. Dan volgen er twee stappen.

  1. Zowel jij als je collega ontvangen een vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 60 minuten.
    De vragen gaan over je dagelijkse werk, hoe je je werk ervaart, wie je bent en hoe je je voelt en gedraagt in stressvolle situaties. Mogelijk heb je deze vragenlijst al ingevuld voor het Wat vind jij? onderzoek. Dan hoef je de vragenlijst niet nogmaals in te vullen, en begin je gelijk met stap 2.
  2. Vervolgens plannen wij samen met jou en je collega twee meetmomenten in waarop jullie een korte vragenlijst over het gedrag van een cliënt ontvangen. Dit gebeurt natuurlijk alleen als de cliënt of de wettelijke vertegenwoordiger van de cliënt hier toestemming voor geeft.

Jullie vullen deze vragenlijst apart van elkaar, dus zonder overleg over de antwoorden, op het afgesproken meetmoment in. Na het invullen van de vragenlijsten op de twee meetmomenten is dit onderdeel van de studie afgerond.

Waardebon

Heb je de vragenlijst en het dagboek volledig ingevuld? Dan ontvang je een bon ter waarde van 20 euro. Heb je de vragenlijst al eerder ingevuld, en hiervoor al een waardebon van 10 euro voor ontvangen? Dan ontvang je 10 euro voor het invullen van het dagboek.

Heb je interesse om mee te doen aan ons onderzoek?

Vul dan hieronder je naam en telefoonnummer of e-mail in! Wij nemen binnen 10 werkdagen contact met je op de procedure toe te lichten en je vragen te beantwoorden.

[recaptcha]