Hoe zie jij het gedrag van cliënten?

Veel mensen met een verstandelijke beperking laten probleemgedrag zien, bijvoorbeeld zelfverwonding. Buitenlands onderzoek laat zien dat begeleiders onderling verschillen in hun beoordeling van dit gedrag. Gedrag dat de één een probleem vindt, kan door een collega als niet problematisch ervaren worden. Met ons onderzoek willen we erachter komen hoe begeleiders het gedrag van cliënten beoordelen. Door mee te doen aan het onderzoek Hoe zie jij het gedrag van cliënten? draag je bij aan betrouwbaar in kaart brengen van gedrag van cliënten. Doe je mee?

Hoe onderzoeken we dit?

We onderzoeken koppels van begeleiders, dus jou en minimaal één directe collega. Heb je samen met één of meerdere collega’s een koppel gevormd dan volgen er twee stappen.

  1. Jullie kiezen een cliënt uit waar jullie bij betrokken zijn. Wij informeren de cliënt en de wettelijk vertegenwoordiger van de cliënt over het onderzoek en vragen de cliënt en/of de wettelijk vertegenwoordiger van de cliënt om toestemming voor deelname aan het onderzoek.
  2. Samen met jou en je collega(‘s) plannen wij een locatie en datum voor een meetmoment in. Tijdens het meetmoment komt de onderzoeker langs en vullen jullie een vragenlijst in. Sommige vragen gaan over het gedrag van de cliënt en andere vragen gaan over je dagelijks werk, hoe je je werk ervaart en hoe je je voelt en gedraagt in stressvolle situaties. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten.

Waardebon

Heb jij en hebben je directe collega’s de vragenlijst volledig ingevuld? Dan ontvangen jullie een bon van bol.com ter waarde van 10 euro!

Heb je interesse om mee te doen aan ons onderzoek?

Vul dan hieronder je naam en telefoonnummer en e-mail in! Wij nemen binnen 10 werkdagen contact met je op de procedure toe te lichten en je vragen te beantwoorden.