Wat zou jij doen?

Begeleiders reageren op verschillende manieren op mensen met een verstandelijke beperking. Met ons onderzoek Wat zou jij doen? willen we erachter komen hoe jij omgaat met mensen met een verstandelijke beperking. Meer kennis over hoe begeleiders omgaan met cliënten van verschillende niveaus en met verschillend gedrag kan in de toekomst leiden tot verbeteringen in de zorg. Doe je mee?

Hoe onderzoeken we dit?

We onderzoeken dit in drie stappen.

  1. Je kiest een cliënt uit waar je bij betrokken bent. Wij informeren de cliënt en de wettelijk vertegenwoordiger van de cliënt over het onderzoek en vragen de cliënt en/of de wettelijk vertegenwoordiger van de cliënt om toestemming voor deelname aan het onderzoek.
  2. Wij vragen je om een vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten. De vragen gaan over je dagelijkse werk, hoe je je werk ervaart, wie je bent en hoe je je voelt en gedraagt in stressvolle situaties.
  3. Vervolgens komen wij één keer langs om jou samen met een cliënt te filmen, terwijl jullie samen een paar dingen doen. Dit gebeurt natuurlijk alleen als zowel jij als de cliënt of de wettelijke vertegenwoordiger van de cliënt hier toestemming voor geven.

De video-opname zal ongeveer 25 minuten duren en vindt plaats in een ruimte in of vlakbij de woon-, werk- of dagbestedingslocatie van de cliënt.

Waardebon

Heb je de vragenlijst volledig ingevuld en is de observatie afgerond? Dan ontvangen jij en de cliënt een bon van bol.com ter waarde van 10 euro!

Heb je interesse om mee te doen aan ons onderzoek?

Vul dan hieronder je naam en telefoonnummer en e-mail in! Wij nemen binnen 10 werkdagen contact met je op de procedure toe te lichten en je vragen te beantwoorden.